Cantata Profana Hungarie

2009.02.15. 13:43

Román volt-e a Csodaszarvas?

Sokféle állítást hallttunk az utóbbi években, évtizedekben, és főképp a rendszerváltozások után tapasztalhattuk a Kárpát-koszorú árnyékéban, hogy egyes környező népek miként tesznek szert több ezer éves történelemre, sarkítva néhány perc alatt. Ilyen ugye a neodák kontinuitás-elmélet is, vagy éppen az ős-szlovákokról szóló maszlag. Persze valószínüleg ugyanígy vélekednek Ők rólunk, kiváltképpen azok akik által elbirtokolt területeken ma is több százezer magyar él. Következő írásunkban "bemizonyítjuk", hogy még a csodaszarvas is román volt - avagy őstörténet kreáció egy percben:

Tudható és egyértelmű, hogy a honfoglalás 895-ben esett meg. De már néhányszáz évvel korábban 690 körül ideérkezett egy "román" népcsoport is, akik székelyeknek hívják magukat. Ők a neodák kontinuitás alapjaként a dákok leszármazottai és sztyeppei románok előhírnökei voltak mielőtt visszatértek volna Dáciába. Vagy inkább Dáciával jöttek a neodákok a múlt század második felében? Vagy esetleg néhány évtizeddel korábban katonaruhában? De ez most egy másik blog. Itt most a cél, hogy bebizonyítsuk: magyarok nem is érkeztek ide soha, csak és kizárólag románok. Szóval előbb megérkeztek a székelyek, akik köztudottan elmagyarosodott románok volnának. Aztán mintegy kettőszáz eztendővel később Árpád vezetésével a többi román törzs is megérkezett ide. De a legújabb kutatások azt is bebizonyították egy craiovai ásatás során 2004-ben talált lelet alapján, hogy Árpád valójában nem is Árpád volt, hanem Ándrej, és mint ilyen román törzsfőnökként érkezett ide. A betelepülét törzsek csak csekély része volt magyar - mondta Corneliu-Vadim Popescu, a román tudományos akadémia egyik főtanácsosa a székelyföldi román tudósok 200. éves találkozóján Miercurea Ciuc-ban (jegyzet: természetesen Csíkszereda csak a történet hitelessége kedvéért irtuk a román kreált-nevet) múlt pénteken. Popescu kifejtette: Mi románok őshonosok vagyunk itt Dáciában, nem is értjük miképpen kerültek ide ezek a magyarok. Itt Csíkszeredában is szükség van egy Romolus és Remus szobor felállítására, hogy emlékeztese a román népességet történelmére - ezt már a köztársasági elnök mondta ugyanitt, legutóbbi, külföldi látogatása során.

A bejegyzés trackback címe:

https://speculum.blog.hu/api/trackback/id/tr44944380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása